dissabte, 9 de març del 2013

El cuscús, habitual en la dieta espanyola? Ualà!


Tabulé: Des d'Orient amb sabor

Els seus ingredients són habituals en la dieta espanyola: cuscús, julivert, tomàquet, ceba, llimona, herbes aromàtiques i oli
 27-02-2013 15:51
0 vots
 Arxiu.
Arxiu.
Magda Carlas / Magazine
Ja fa temps que la globalització mana i hi ha una sèrie de plats de latituds diverses que es van incorporant a la gastronomia del país d'una manera imperceptible. El tabulé, per exemple, era pur exotisme no fa tant i ara és un plat conegut i fins familiar per a moltes persones.
Els seus ingredients són absolutament habituals en la dieta espanyola: cuscús (sèmola de blat), julivert triturat, tomàquet, ceba, suc de llimona, herbes aromàtiques i oli d'oliva. A la cuina espanyola no se sol donar tant protagonisme al julivert, encara que realment ho mereixi, perquè té una dosi de vitamines infinitament superior a l'enciam i és un dels pocs aliments de gran valor nutricional i cost mínim.
El cuscús, d'altra banda, no deixa de ser una versió oriental de la sèmola i té un valor nutricional i energètic molt similar al de la pasta. És a dir, unes 100 kcal cada 100 g de cuscús cuit. El tabule és un plat saníssim i apte per a qualsevol persona. En definitiva, es tracta d'una amanida importada, lleugera i refrescant i molt a tenir en compte.
- Atenció a aquesta amanida, perquè pot resultar una mica indigesta. Especialment, si inclou una dosi molt elevada de julivert.
- Pot substituir el cuscús per arròs. El valor nutritiu seria molt semblant, i el seu sabor, també.
- La barreja d'oli d'oliva i suc de llimona és un magnífic salsa per a múltiples plats, amb l'avantatge que ajuda a conservar les vitamines dels vegetals d'aquest plat i és més lleugera que l'oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada